Donderdag 11 april 2024: Voltooid leven bij onvoltooide zorg met dr. Alfred P.E. Sachs

Het zelfbeschikkingsrecht van de individuele burger is een uitdrukking van de menselijke waardigheid. Dit is zeker waar, maar het collectieve effect van al die zelf beschikkende burgers die een menswaardige dood willen is wel, dat er in de samenleving op redelijk grote schaal en met goedkeuring van de staat, mensen aan een dood worden geholpen. Wat betekent dat collectieve effect voor het morele klimaat in een samenleving?

De resultaten van de Perspectiefstudie, in opdracht van het ministerie van VWS uitgevoerd door de Universiteit voor Humanistiek en het Julius Centrum van het UMCU, zullen worden gepresenteerd en laat zien dat de term “voltooid leven” met betrekking tot de doodswens bij ouderen. die niet ernstig ziek zijn, niet passend is. De doodswens is namelijk vaak ambivalent en sterk wisselend van intensiteit.

Spreker Dr. Alfred P.E. Sachs is huisarts en onderzoeker en verbonden aan het UMC. 

U bent op deze avonden van harte welkom ook al bent u geen lid van de Dorpskerk. Koffie en thee zijn beschikbaar bij de inloop vanaf 19.45 uur. Na afloop (rond 22.00 uur) kan een glas worden gedronken!

Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld (per email 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) evenals een vrijwillige bijdrage.

Voor meer informatie en andere bijeenkomsten: kijk op de eigen website van het Kerkcafé