Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

In de vakantieperiode houden wij in het Achterom op de vrijdagen: 19 & 26 juli en 2 & 9 augustus koffie-ochtenden van 10.00 -12.00 uur. Iedereen is welkom. De senioren van het 8eromMaal zijn ook van harte welkom. Of wellicht wilt u een kennis meenemen, het kan gewoon. Heeft u onlangs iets gehoord via CD of muziekstuk, dat u met elkaar wilt delen of wilt laten horen, dan kunt U dit deze ochtend meenemen en proberen wij het af te spelen, bij mooi weer op het terras. Het gaat ons vooral om de ontmoeting met elkaar!! Daarbij zorgen wij voor de koffie en de koek. 

In de 2e helft van augustus houden wij vakantie en we starten dan weer op de 2vrijdag in september met onze koffie-ochtenden voor senioren. 

Tot ziens! Zomerse groet! Cie. Kruispunt

Op donderdag 19 september ’19 bezoeken we Dordrecht. In de middeleeuwen werd de stad al bekend, dankzij de ligging aan het water door een bloeiende handel met enorme welvaart, waarvan de overblijfselen in de binnenstad ruimschoots te bewonderen zijn. In 1618 vond de Synode van Dordrecht plaats als gevolg waarvan de eerste bijbel in de Nederlandse taal werd uitgegeven, de zgn. Statenbijbel. Alhoewel we deze bijbel niet gaan bewonderen, komen we in de loop van de dag fragmenten eruit tegen en hopen we met elkaar op een gezegende dag.

Om 9.00 uur  vertrekt de touringcar vanaf het Oranjeweitje om ons te brengen naar ‘Villa Augustus’  met o.a. een Italiaanse tuin, leuke doorkijkjes, een market, en veel meer. Waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren van Dordrecht hebben we een prachtig uitzicht op het Wantij en de rivieren in de verte: de Merwede, de Noord en de Oude Maas. Hier genieten we van koffie en thee met huisgemaakte lekkernijen.

Vervolgens bezoeken we  het Dordrechts Museum, een van de oudste musea van Nederland (1842) met een  collectie van meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag. Ten tijde van ons bezoek zijn hier ook drie tentoonstellingen: ‘Vriendschap verrijkt’  een kunstverzameling bijeengebracht door de bedrijfsvrienden van het museum; “Beet” voorstellende Kunst met als opdracht ‘Vissen naar verborgen betekenissen’ en “Kees Verwey en zijn idolen” over werken van ‘Breitner, Verster, Vuillard, Picasso, Appel e.a.’. Indien u over een geldige Museumkaart beschikt, die dan wel graag meenemen!

Na dit bezoek (waar u op eigen gelegenheid rondkijkt), wandelen we door de oude stad (degenen die slecht ter been zijn, mogen per touringcar) naar het Groothoofd om in te schepen op een overdekt schip. Tijdens een prachtige tocht gebruiken wij een iets verlate lunch op het water. In Sleeuwijk meren we af om met de bus weer huiswaarts te gaan.

De commissie ‘Kruispunt’ nodigt alle Dorpskerk-Senioren van 70-plus uit mee te gaan. Uw bijdrage voor deze dag hebben we vastgelegd op € 15,-- p.p. Het museum en de boot zijn goed toegankelijk (lift) voor mensen die iets slechter ter been zijn.

Aanmelden: via het formulier dat u bij het kerkblad Onderweg nr. 7 ontvangt en svp opsturen naar Anne-Marie. Informatie: telefonisch bij Tiny de Wit, tel. 06-2789 3104 óf  Sabine van Dijk, tel. 693 7258.

Tot ziens op die mooie dag in september? Monique, Tiny, Sabine & Anne-Marie

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405 of  Sabine van Dijk 035-6937258.
Tot het cie. Kruispunt-team behoren verder: Monique van Riemsdijk en Tiny de Wit. 

(Bent u slecht ter been? Er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727 of met Tiny mobiel: 06-27893104)

Bijeenkomsten:

- elke tweede vrijdag van de maand is er “Koffiepunt” van 10.00- 12.00 uur in het Achterom, adres Achterom 1, Blaricum. Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers.

- elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een ‘uitje in de buurt’. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het Oranjeweitje nabij ingang Dorpskerk, waarna we vertrekken per auto en soms te voet! 

Voor de volgende activiteit kijk op deze website onder ‘Agenda’ !