Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Zoals eerder aangekondigd vindt op donderdag 29 juli 2021 het eerste ‘Uitje in de buurt’ van dit jaar plaats. Het is georganiseerd door de Cie. Kruispunt voor onze Dorpskerk 70-plus Senioren!

Om 13.30 uur vertrekken we per eigen auto, maar wel gezamenlijk vanaf het Oranjeweitje naast de Dorpskerk, om Kasteel Groeneveld (adres: Groeneveld 2 in Baarn) te bezoeken. Na afloop hopen we met elkaar deze middag in de Poffertjeskraam van Corn. De Haan aan de Brink in Laren af te sluiten.

Kasteel Groeneveld werkt met tijdsloten; wij zorgen voor de toegangskaarten; neemt u een mondkapje mee? Tijdens het bezoek is dit verplicht. Evenals anderhalve meter afstand.

OPGEVEN voor zowel het Kasteel als de poffertjeskraam noodzakelijk.

Dit kunt u doen bij Tiny de Wit, telnr. 06-27 89 31 04 - uiterlijk morgen, maandag 26 juli 2021.

In Kasteel Groeneveld zijn momenteel enkele COVIDPROOF ingerichte tentoonstellingen. Op de tweede etage is het oeuvre van Rien Poortvliet te zien, waarin zijn leven en werk onder de loep genomen wordt. Daarnaast kunnen we teken- en schilderwerk zien van Ben Rikken, die jarenlang door Europa reisde met zijn veldezel wat een Fieldlab werd voor zijn onderzoek naar licht, kleur en stemming. Het resultaat is een 40-tal landschappen.

Dan brengen vier kunstenaars, gefascineerd door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van de natuur maar tevens door de pure kracht en schoonheid hiervan, ieder op een eigen manier een ode aan de natuur. In schilderijen, tekeningen, keramiek en recycle design.

Te zien in ’t Atelier. Voorts ‘Herontdekking’- Kunstenaars vereniging Laren-Blaricum blikt terug op Corona: ‘had Covid 19 invloed op ons werken, of had Covid 19 invloed op ons werk?’ Heeft het ons naar binnen gericht, of trokken we er op uit? Herinneringen en Herontdekkingen in beeld en tekst. (Eemnesserzaal)

Vanaf half juni gaat Cie. Kruispuntweer starten met Koffiepunt.

Elke zonnige vrijdagmorgen bent u van 10.00-12.00 uur van harte welkom in het Achterom.
Soms zullen we ook een thema bespreken en zal ds. Arie de Boer in ons midden zijn.

Graag tot ziens bij ’t Achterom.

Cie. Kruispunt

Bent u 70 plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405 of  Sabine van Dijk 035-6937258.
Tot het cie. Kruispunt-team behoren verder: Bep Boekenstein en Tiny de Wit. 

(Bent u slecht ter been? Er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727 of met Tiny mobiel: 06-27893104)