Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Wat een prachtige ochtend was het donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag!

Even voor zeven uur verzamelden zich twaalf gemeenteleden bij het pand Achterom voor een dauwtrapwandeling. De tocht ging via het dorp en de Blaricumse enggronden richting de Woensberg. Dit stukje Blaricum is nauwelijks veranderd en nog even landelijk als vroeger. De vogels begeleidden ons overal, want het was volop lente. Bij het Huizerhoogt aangekomen staken we over naar de Paviljoenweg en liepen langs bospaden richting de Tafelberghei. Onderweg even een rustpunt en tijd voor een passend gedicht over Hemelvaart.

Op de bekende hoogte met de bankjes stonden we wat langer stil. Wat een prachtig uitzicht over de heide. Ons thema deze ochtend was ‘naastenliefde’. Een van de wandelaars had daar gedicht en een persoonlijk verhaal over. Het ging over de angst en de zorgen over de oorlog in Oekraine. Maar ook over de betrokkenheid, solidariteit en naastenliefde die veel mensen – jong en oud - juist nu tonen!

Vervolgens wandelden we naar de schaapskooi in de hoop de kleine lammeren te kunnen zien. En inderdaad, juist toen we aan kwamen lopen, opende de herder de deuren van de schaapskooi en kwam de hele kudde naar buiten. Wat een timing! Inmiddels was onze wandeling al aardig gevorderd en werden enkele wandelaars al wat vermoeid. Dus tijd voor de terugtocht. Via de Bierweg wandelden we richting het dorp en bereikten zo weer pand Achterom.

Binnen konden we met z’n twaalven rond de grote tafel gezeten genieten van een heerlijk ontbijt. Veel was er om over na te praten. Het was een mooie en gedenkwaardige start van deze Hemelvaartsdag 2022.

Anneke van ‘t Hull

Hartelijk dank voor alle ideeën voor nieuwe momenten met cie. Kruispunt.

Ook dit jaar zijn we van plan een Seniorenuitje te organiseren!!!! Het wordt speciaal! Houd u a.u.b. donderdag 22 september alvast vrij in uw agenda! Meer informatie in het zomer-kerkblad.
Op vrijdagmorgen in de maanden juni, juli en augustus bent u op de 1e, 2e en 3e vrijdag van 10.00 -12.00 uur voor ons Koffiepunt-moment van harte welkom in ’t Achterom en bij mooi weer in de tuin.

Ook is er deze  zomermaanden een ‘uitje in de buurt’. Data: 30 juni, 28 juli  en 25 augustus met vertrek om 13 uur vanaf het Oranjeweitje. Vergeet uw museumkaart niet, dit is voordeliger dan een entreekaartje kopen!

Graag tot ziens! Tiny, Bep, Sabine & Anne-Marie (06-21230727)