Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

We gaan naar Spakenburg 13.15 uur - 16.30 uur

Cie. Kruispunt organiseert een ‘uitje in de buurt’ voor onze 70-plus senioren naar Spakenburg.

Via een mooie route door de Bouwvenen en de Eemnesser polder steken we de Eem over met het pontje om via Eemdijk, Spakenburg te bereiken waar we aan de Oude Schans 47-63 het Museum Spakenburg bezoeken. Momenteel is hier de reizende tentoonstelling ‘Leer van vis’ te zien.

Herinnert u zich nog de Bijbels met prachtig beslag en de stevige kaften? Van oudsher is Spakenburg en visserdorp en tijdens de lange tochten waarin veel vis werd gevangen, had men thuis dan weer tijd om met het restproduct, de vissenhuid talloze sier- en gebruiksvoor-werpen te vervaardigen. Zo ook deze kaften die veelal met stevige vissenhuid werden bekleed. Ook bekleedde men er sabels mee en tegenwoordig wordt er zelfs schuurpapier van geproduceerd. En wat dacht u van kleding!  Bijzonder, zo krijgt dus de hele vis een bestemming!

Het museum bestaat uit acht verschillende panden aan beide zijden van de historische Watersteeg. De belangrijkste pijlers van de collectie worden gevormd door streekdracht, porselein en aardewerk, gebruiksvoorwerpen uit de visserij en het boerenbedrijf en schilderijen die betrekking hebben op de gemeente Bunschoten.

Op donderdag 28 oktober worden we verwelkomd door een gids, die e.e.a. vertelt over deze expositie en het museum, waarna we zelf op pad gaan. Zie voor een voorproefje alvast: www.museumspakenburg.nl

Om 13.15 uur vertrekken we gezamenlijk per auto vanaf ’t Oranjeweitje en we hopen om 16.30 uur weer terug te zijn. Ivm de coronamaatregelen dient u bij de ingang van het museum uw QR-code of een geldig coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Uiteraard heeft u met uw museumkaart vrije toegang; anders kost het u € 7,--.

Voor dit ‘uitje in de buurt’ kunt u zich opgeven bij: Tiny de Wit, telnr. 06-2789 3104 of Anne-Marie de Fouw, tel. 06-21230727.

Koffieochtenden
Onze cie. gaat alweer z’n twaalfde seizoen in. Ditmaal starten we op vrijdag 15 oktober. Niet in het ons zo vertrouwde Achterom, maar in de Consistoriekamer zullen onze koffie ochtenden plaatsvinden, om voldoende afstand te kunnen houden.

De koffie-ochtend in de Consistoriekamer zal elke eerste- en derde vrijdag-ochtend van de maand zijn. Bent u 70-plus, dan bent u van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

Uitje in de buurt
Daarnaast vindt op de laatste donderdag 
van de maand het ‘uitje in de buurt’ plaats. Meer info leest u elders in deze rubriek.

Voor informatie Anne-Marie de Fouw, 06-2123 0727

Hartelijke groet,
Bep, Sabine, Tiny en Anne-Marie

Kent u dit woord ‘kerkwandelen’?

Vast niet, want het is een nieuw begrip binnen onze Dorpskerk-activiteiten. Sinds ongeveer een jaar wandelen we bij droog weer elke maandagmiddag met een aantal Dorpskerk-genoten. Dat noemen we dus kerkwandelen. Om 13.30 uur verzamelen we bij de parkeerplaats van Restaurant De Eendracht/De Tafelberg.

Vandaar maken we elke week via een andere route een wandeling van zo’n anderhalf uur in onze eigen mooie omgeving. Akkers met wilde bloemen, bos en heide, bijzondere insecten, van alles komen we tegen. Soms ook wandelen we langs paden die niet iedereen kent. Het tempo is rustig, we nemen de tijd om bomen, planten, bloemen en insecten te bekijken. Ook een goed gesprek onderweg is mogelijk.
Na afloop rusten we uit - voor wie dat wil - op het terras van het restaurant en drinken samen wat. Het is echt de moeite waard om eens met ons mee te gaan. Opgave is niet nodig, gewoon komen. Hopelijk tot ziens!

Anneke van ’t Hull

Zoals bekend, is ‘Torenhof’ in transitie van verzorgingshuis naar verpleeghuis. Dus: intern grootscheeps verbouwen met gevolgen ook voor de kerkdienst, die daardoor niet meer in zaal ‘De Lawei’ kon plaatsvinden. Ondertussen stak ook nog Corona de kop op, waardoor het huis hermetisch op slot ging.

Nu dit hopelijk verleden tijd is, pakken ds. Tanja Viveen en activiteitencoördinator Marieke de Bruin van Torenhof samen met voorgangers van Dorpskerk en St. Vituskerk en hun vrijwilligers de kerkdiensten weer op. Een aantal vrijwilligers gaf inmiddels aan te willen afzwaaien. Hen willen we dankzeggen voor hun tomeloze inzet: Tiny de Wit & Ina Beffers. Petje af voor jullie! Maar ook is het verheugend dat anderen, zoals Gradie Hoekstra zich blijven inzetten met een aantal nieuwe vrijwilligers.

Vanaf september zullen de kerkdiensten steeds in de EVEN weken plaatsvinden, aanvang woensdag 10.30 uur. Dus steeds om de veertien dagen een protestantse of katholieke viering.

We hopen met elkaar op  een vruchtbare samenwerking, die ten goede komt aan de bewoners.

Anne-Marie de Fouw

 

Bent u 70 plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405 of  Sabine van Dijk 035-6937258.
Tot het cie. Kruispunt-team behoren verder: Bep Boekenstein en Tiny de Wit. 

(Bent u slecht ter been? Er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727 of met Tiny mobiel: 06-27893104)