In de zomermaanden komen we wekelijks bij droog (!) weer bijeen in de tuin van Pand Achterom voor cappuccino met een thema, bijv. ‘Wat is je lievelingstekst? Wat vind je een goede bijbel? Welk boek zou je je (klein-)kind beslist cadeau willen geven als je vijfentwintig euro te besteden had? Waar zou je nog eens een preek over willen horen? Ds Arie de Boer zal ook regelmatig aanwezig zijn. En: Pim Radstake gaat meedoen in ons team om lekkere koffie te schenken! Deze koffie-ochtenden zijn van 10-12 uur. Wilt u opgehaald worden, bel Anne-Marie de Fouw 06-21230727 (haar kun je ook bellen ivm ophalen voor de kerkdiensten).

ps. Op de laatste donderdagmiddag van juli, de 29e. willen we iets zinnigs gaan doen en dit dan afsluiten bij de  poffertjeskraam ‘De Haan’ op de Larense Brink. Hoe laat we vertrekken is nog niet bekent, maar u kunt zich alvast aanmelden bij Tiny de Wit telnr. 06-27893104 óf bij Anne-Marie de Fouw 06-21230727, gaarne uiterlijk 25 juli.

Zoals bekend, is ‘Torenhof’ in transitie van verzorgingshuis naar verpleeghuis. Dus: intern grootscheeps verbouwen met gevolgen ook voor de kerkdienst, die daardoor niet meer in zaal ‘De Lawei’ kon plaatsvinden. Ondertussen stak ook nog Corona de kop op, waardoor het huis hermetisch op slot ging.
Nu dit hopelijk verleden tijd is, pakken ds. Tanja Viveen en activiteitencoördinator Marieke de Bruin van Torenhof samen met voorgangers van Dorpskerk en St. Vituskerk en hun vrijwilligers de kerkdiensten weer op. Een aantal vrijwilligers gaf inmiddels aan te willen afzwaaien. Hen willen we dankzeggen voor hun tomeloze inzet: Tiny de Wit & Ina Beffers. Petje af voor jullie! Maar ook is het verheugend dat anderen, zoals Gradie Hoekstra zich blijven inzetten, tesamen met een aantal nieuwe vrijwilligers.

Vanaf september zullen de kerkdiensten steeds in de EVEN weken plaatsvinden, aanvang elke woensdag om 10.30 uur.
Op 8 september gaat ds. Arie de Boer voor en op 22 september gaat Pastor Andrea óf Pastor Mikel voor tijdens de eucharistieviering. Daarna steeds om de veertien dagen een protestantse of katholieke viering.

We hopen met elkaar op  een vruchtbare samenwerking, die ten goede komt aan de bewoners.

Anne-Marie de Fouw

De door de kerkenraad benoemde beroepingscommissie heeft zich de voorbije periode bezig gehouden met het maken van de selectie voor mogelijke kandidaten genoemd door gemeenteleden, aangedragen door de PKN en de sollicitanten die op de advertentie in Woord en Daad hebben gereageerd. De geselecteerde kandidaten hebben we benaderd en op basis van hun reacties hebben we, met een aantal nadere informatie uitgewisseld en een nieuwe selectie kunnen maken.

Wanneer u dit leest zullen de eerste kennismakingsgesprekken inmiddels gevoerd zijn. Door de Corona is de procedure niet alleen vertraagd, maar is/was ter plaatse luisteren ook nog niet mogelijk, essentieel in het beroepingsproces, vandaar dat luisteren tot nu toe digitaal heeft moeten gebeuren. Wij zullen u op de hoogte te houden van de stand van zaken en hopen op een succesvolle afronding van de procedure, mede door de aanstaande vakanties, in het komende najaar.

Met vriendelijke groet, René de Fouw, secretaris.

Op 14 december 2020 zijn enkele foto's met een drone (een vliegende camera) gemaakt.

Hieronder een selectie.

(Met dank aan Rob Hoogendoorn)

Vanaf zondag 15 november 2020  is het mogelijk om ook de kerkdienst on line te bekijken via een live-stream.

Bekijk de kerkdienst hier. U komt dan op een pagina van de website www.kerkdienst gemist.nl.

ZINGEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST!

U zingt graag maar beperkt dat tot die keer dat niemand het hoort of tijdens een kerkdienst als u ‘veilig’ kunt opgaan in het geheel.
U heeft geen behoefte solist te worden maar zou het wel leuk vinden in een groep te zingen, samen met mensen die ook graag hun stem gebruiken om éénstemmig of meerstemmig van allerlei muziek te genieten.

Voor al deze mensen is er plaats in de Cantorij van de Dorpskerk te Blaricum waar o.l.v. cantor Peter den Ouden het plezier in zingen op de voorgrond staat. U zult ervaren dat men al snel tot een verrassend resultaat kan komen, een resultaat dat interessant is voor geoefende en minder geoefende zangers.

Het diverse repertoire van de cantorij dient allereerst als ondersteuning van de gemeentezang en is in andere literatuur tevens een verrijking van de liturgie. Wij nodigen u graag uit om deze vocale ‘ervaring’ en ‘uitdaging’ aan te gaan en geheel vrijblijvend een repetitie bij te wonen! Wij repeteren elke woensdagavond van 19.00-20.30 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan in Blaricum. Meldt u van te voren wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-532 11 065 zodat er voor extra partituren gezorgd kan worden.