Van de predikant - uit Onderweg 2 2024

We staan aan het begin van de Veertigdagentijd. Dat is een tijd van bewustwording. Het is een tijd van reliëf, hoogten en diepten, wij zijn als pelgrims onderweg in het leven. Veertig dagen lang, waarin zes zondagen, gaan wij op weg naar Pasen. In de maand december 2023, vlak voor Kerst, overleed mijn goede vriend, de fantastisch-realistisch kunstschilder, Michiel Hiep. Talloze prachtige tekeningen en schilderijen heeft hij in zijn leven gemaakt. In zijn laatste jaar maakte hij met krijt op canvas een serie Kruiswegstaties  , waarin de lijdensweg van Jezus in telkens weer een ander stadium wordt gezien in een eigentijds perspectief. Zijn familie heeft de staties aan de Dorpskerk in bruikleen gegeven om deze Veertigdagen ter inspiratie in onze kerk te hangen. Telkens zal er in de dienst een van de werken centraal staan met het thema: Verhalen van de Kruisweg . Zie ook elders op de website bij foto's.  Wij gaan op weg naar het Paasfeest.

uit Onderweg 1-2024

Welkom ds. Benedikte Bos!
Vanuit de Dorpskerk willen we ds. Benedikte Bos, die op 14 januari haar intrede heeft gedaan in de Ontmoetingskerk in Laren van harte welkom heten. We zien uit naar een fijne samenwerking.

Start Literair Bijbellezen
Aan de hand van verschillende literaire invalshoeken zullen we in deze groep bekende en minder bekende Bijbelse karakters uit het Oude Testament, zoals David, Jozef, Simson en Esther, maar ook verhalen en gelijkenissen uit het Nieuwe Testament, analyseren als het gaat om motieven, structuur en zeggingskracht.

De data zijn: 30 januari, 13 en 27 februari en 12 maart 2024, steeds dinsdagmorgen, 10.00 -12.00 uur, in de consistoriekamer van de Dorpskerk. Meldt u zich aan bij mij, ds. Jurjen Zeilstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groothuisbezoeken Dorpskerk voorjaar 2024
Ook dit voorjaar zullen er weer vier groothuisbezoeken plaatsvinden. In het kader van het jaarthema ‘Ga mee! Voeg jouw verhaal bij de verhalen’ gaan we in gesprek, maar er zal zeker ruim de tijd zijn voor informele ontmoeting en gezelligheid. Wat betreft tijd en plaats: er worden uitnodigingen verspreid door de wijkteams, maar hier vast de data:
donderdag 29 februari: wijk 1 (ouderling Wil Vooijs);
dinsdag 19 maart: wijk 4 (ouderling Jantien Oldenziel);
woensdag 17 april: wijk 2 (ouderling Beatrijs Bulder);
en dinsdag 21 mei: wijk 3 (ouderling Aliëtte van der Wal).
Save the date!

Ds Jurjen Zeilstra is per telefoon te bereiken onder nummer 035-624 7449 en 06-2150 9446 en/of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Over onze Predikant
Sinds 7 november 2021 is ds Jurjen Zeilstra uit Hilversum benoemd tot predikant van de Protestantse Gemeente Blaricum. 

Bereikbaar
Ds Jurjen Zeilstra is per telefoon te bereiken onder nummer 035-624 7449 en 06-2150 9446 en/of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

De dienst kunt u "virtueel" bijwonen ( of later) middels livestreaming; klik op kerkdienstgemist.nl.

Zijn preken in onze dorpskerk, kunt u op deze website teruglezen in ons Archief voor Preken.

Ds. Jurjen Zeilstra heeft ook een eigen blog genaamd: "Jurjen schrijft " en daar vindt u al zijn mooie preken van de laatste jaren.

Pastorale Zorg
Mocht u behoefte hebben aan een pastoraal gesprek neemt u dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  035-624 7449 en 06-2150 9446.

Voor een overzicht van alle predikanten vanaf 1595 klikt u op deze link.