Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé


THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Onze bijeenkomsten vinden gedurende het hele winterseizoen plaats, koffie of thee vanaf 19.45 uur, de lezingen starten altijd om 20.00 uur, waarbij wij uitgaan van een verhaal van ongeveer drie kwartier tot een uur, waarna een korte koffiepauze en daarna een vragenronde, rond 22.00 uur wordt afgesloten met een drankje.

U bent van harte welkom. Neem gerust iemand mee..

(geweest) 19 September over Invloed Islam op onze westerse wereld door prof. Dr. Afshin Ellian, hoogleraar in Leiden

(geanulleerd) 24 Oktober Maas Goote, CEO bij DOB Ecology Foundation 

 7 November Dr. Paul Scheffer, hoogleraar Tilburg: De open samenleving en haar grenzen

Naar aanleiding van een rapport van de WRR schreef Paul Scheffer in de NRC zijn column Ongemakkelijke inzichten over diversiteit.

Prof. Scheffer schuwt het debat niet. In de jaren tachtig bekritiseerde hij de Vredesbeweging (IKV) die zijns inziens te laat oog zou hebben gehad voor de positie van de dissidenten in de Oostbloklanden.
Met zijn publicatie in 2000 verwierf hij grote faam: Het multiculturele drama. Zijn vaak verrassende inzichten waren een doorbraak voor zowel links als rechts in de politiek. Verschillende originele publicaties en boeken volgden, met veelal dezelfde zoektocht naar wat zich afspeelt onder de oppervlakte van de multiculturele samenleving. Onder het motto: “Hoe meer we het conflict tot ons laten doordringen, hoe beter we het kunnen hanteren”.

Deze avond gaat Prof. Scheffer nader in op de hier boven genoemde problematiek en u, als bezoeker, krijgt ruim de gelegenheid uw vragen te stellen. We rekenen op een boeiende voordacht en discussie.

Prof. Dr. Paul Scheffer is publicist en hoogleraar Europese Studies

30 Januari 2020, Henk Scholte Nordholt, sinoloog en publicist 

Nadere inlichtingen over het hele programma van het Kerkcafé dmv. flyers in de Voorhof  van de Dorpskerk. Ook kunt u informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)