Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé

Kerkcafé in de Dorpskerk, najaar 2022 met wel vier avonden! 

Donderdag 24 november:  Dorien Pessers, hoogleraar Rechtstheorie. Onderwerp:  De geloofsartikelen van de rechtsstaat.

De rechtsstaat vindt zijn wortels in het christendom en ontleent daaraan - tot op de dag van vandaag - zijn geloofsartikelen. De rechtsstaat zal vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid brengen. Beloftes die zijn neergelegd in de "heilige teksten" van de rechtsstaat, zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, in internationale Mensenrechtenverdragen en in de grondwetten van de rechtsstaten. Overheid en burgers worden geacht deze heilige teksten te goeder trouw na te leven.
Wat is de huidige stand van zaken in het licht van deze beloftes van de rechtsstaat?

Dorien Pessers is hoogleraar rechtstheorie.

Donderdag 15 december: Tony van der Togt,  senior research fellow bij Clingendael Onderwerp:  Achtergrond van de oorlog in Oekraïne.Alle avonden vanaf 20.00 uur in de Dorpskerk in Blaricum 
met na afloop (rond 22.00 uur) een drankje.

al geweest (hieronder)

Donderdag 29 september: Hans Hogerzeil, emeritus hoogleraar Global Health in Groningen en ex-directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Onderwerp:  Ethische dilemma’s in de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Hoe je persoonlijke opvattingen als christen in de praktijk kan brengen in een internationale VN-organisatie. 

Donderdag 27 oktober:  Krijn Poppe, landbouweconoom. Onderwerp:  Wek geen valse verwachtingen over de landbouwtransitie. 

De actualiteit, o.a. in het stikstofdebat, gaat steeds verder. Krijn Poppe zal deze problematiek nader belichten en oplossingsrichtingen ter discussie stellen.

Krijn Poppe is landbouweconoom, emeritus Wageningen UR en lid Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur.

---------------

Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld (per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) evenals een vrijwillige bijdrage,

Let op: 

Het Kerkcafé heeft een een eigen website: zie  http://www.pgblaricum.nl/ .
Op deze site staan alle aankondigingen en verslagen ook van voorgaande jaren.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk emailnetwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op onze website.

Ons bankrekeningnummer is:
NL20 ABNA 0607 7410 90 ten name van G. van Dijk CJ (vermelding: kerkcafé).

Voor opmerkingen over het programma, ideeën over thema’s en sprekers, en voor andere informatie kunt u terecht bij:

Gert van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06 531 038 41
Machteld de Hoop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06 502 028 00