uit de gemeente, mei 2021

Hopelijk mag,
de kerk binnenkort weer,
voor kerkgangers open!
Wat een FEEST zal dat zijn!!!!
En dán gaan we op weg naar: Pinksteren!!

GEEST VAN HIERBOVEN, LEER ONS GELOVEN
HOPEN LIEFHEBBEN DOOR UW KRACHT.
HEMELSE VREDE DEEL U NU MEDE
AAN EEN WERELD DIE U VERWACHT…

Pinksteren, de dag dat we gedenken dat over ons de Heilige Geest werd uitgestort. Dat klinkt als een soort waterval en volgens de omschrijvingen in de Bijbel was dat ook het gevoel. Je hoort ook wel: ‘in vuur en vlam staan’. De eerste christenen ervaarden plotseling ‘vol’ te zijn met God. Laatst in de consistorieverg. lazen we in een dagboek van Sarah Young: ‘Dank Mij voor het geschenk van mijn vrede; een geschenk van zo’n enorme omvang, dat je de diepte en breedte ervan niet kunt bevatten…’.
De Heilige Geest wordt ook wel vergeleken met een duif, die neerdaalt en vrede brengt.

Laten we door Pinksteren vooral beseffen dat we samen een kerkgemeente vormen, wáár we ons ook bevinden. Zoals we mogen delen in het verdriet van hen die ziek of rouwende zijn, we denken hierbij speciaal aan degenen die een geliefde moeten missen, zo mogen we ook delen in de plannen die we tezamen maken om elkaar weer te gaan ontmoeten. Want zoals velen al lange tijd hopen dat de kerk opengaat, zo willen anderen plannen ten uitvoer brengen. Door misschien een koffie-ochtend voor senioren of een thema-middag voor contactpersonen, een bijbelkring, gezamenlijk wandeling met ontbijt etc. te organiseren. Eerst maar samen komen in de kerk, we doen er als kerkenraad alles aan om dat te realiseren! De een gevaccineerd en de ander nog niet. Laat God de inspiratiebron zijn voor onze toekomst, waar ook vrijwilligers zich aanmelden om een taak op zich te nemen, bijv. in de welkomstcie. óf wie weet voor de kerkenraad? God heeft een plan met de Dorpskerk, anders waren we nooit tot op hier gekomen.

Namens het consistorie wens ik u de vrede van God,
Anne-Marie de Fouw