van de Kerkenraad uit Onderweg nr. 4 -2021

Op de avond van het schrijven van deze ‘boodschap vanuit de kerkenraad’, hielden premier Rutte en minister de Jonge hun zoveelste persconferentie over de coronamaatregelen.

Hoezeer zij ook liever met een positieve boodschap hadden willen komen, was, zoals al te verwachten viel, de boodschap dat de beperkingen verlengd worden. Dus nog steeds geen volle kerk en zeker geen gezang. De kerkdiensten middels streaming en niet te vergeten de kerktelefoon trekken veel kijkers en luisteraars. Dat is wellicht voor velen een troost, al is het een schrale. Het mooie is ook dat door de goede inzet van onze koster Rob Hoogedoorn en van Harry van Schaik de eredienst begeleid kan worden met oude, opgenomen muziek en zang. Muziek van ons eigen orgel en zang van onze eigen gemeente en cantorij.

De kerkenraad is deze periode eenmaal middels een digitale teams- vergadering ‘bijeengeweest’. Inloggen
bleek soms lastig. We hebben de periode met de interim predikant nabeschouwd en onze tevredenheid uitgesproken over de bereikte resultaten:
- een nieuw gemeenteprofiel,
- een nieuw beleidsplan en een nieuw profiel voor de te beroepen predikant.
Ook de voortgang van de beroepingscommissie, een lijst van gastpredikanten en tal van andere dagelijkse zaken de gemeente betreffende werden besproken.

Op zondag 21 maart hebben we, nu in persoon, afscheid genomen van ds. Cees Hendriks.

Ten slotte kan ik nu mijn interim taken terug overdragen aan Annette Horsman, die de rol van voorzitter weer op zich heeft genomen.

Namens de kerkenraad, Willem van Someren Gréve