Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de Kerkenraad uit Onderweg nr. 4-2020

Onze kerkenraadsvergadering moest deze keer langs de digitale weg. Helaas ging dat nog niet geheel vlekkeloos en waren we genoodzaakt een andere datum te prikken. We kunnen daarom geen verslag doen in deze Onderweg.
In het volgende nummer komen we hier uiteraard op terug.
De kerk is gesloten, onze huizen zijn intelligent gesloten, kortom we trachten op een creatieve manier met inachtneming van de beperkingen contact met u te houden. Wekelijks komt de Nieuwsbrief. Hierin sturen we (op basis van de e-mail adressen die we hebben) aan u en update van wat er zoal gebeurt in de Dorpskerk van Blaricum. Wilt u die per e-mail ontvangen, maak dan uw e-mailadres bekend bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan wordt dat aan de verzendlijst toegevoegd.
Natuurlijk zijn wij begaan met een ieder uit onze gemeente. ‘Hoe gaat het met u?’ Regelmatig vragen we het aan de telefoon of staat het in een mail. Het zijn onzekere tijden, we weten niet goed waar de toekomst ons gaat brengen.
We kunnen er onrustig van worden en zoeken troost bij elkaar. Delen is belangrijk. Gelukkig hebben we daar de middelen voor, de telefoon, de computer, misschien wel met de buren over de heg. Helaas kunnen we elkaar niet ontmoeten, maar we berusten erin, wetende dat het noodzakelijk is.We delen ook in gebed. Hem leggen wij onze vragen voor, onze zorgen en onrust. Toevallig kwam mij dit klassieke gedicht onder ogen dezer dagen. Ik wil het u niet onthouden.

Voetstappen in het zand
Ik droomde eens en zie
ik liep aan ‘t strand bij lage tij.
Ik was daar niet alleen,
want ook de Heer liep aan mijn zij.

We liepen samen het leven door en
lieten in het zand een spoor van
stappen; twee aan twee,
de Heer liep aan mijn hand.

Ik stopte en keek achter mij,
en zag mijn levensloop,
in tijden van geluk en vreugde,
van diepe smart en hoop.

Maar als ik goed het spoor bekeek,
zag ik langs heel de baan,
daar waar het juist het moeilijkst was,
maar één paar stappen staan.

Ik zei toen: ‘Heer waarom dan toch?
Juist toen ik U nodig had,
juist toen ik zelf geen uitkomst zag,
op het zwaarste deel van mijn pad…’

De Heer keek toen vol liefde mij aan
en antwoordde op mijn vragen:
‘Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
toen heb ik jou gedragen...’

(dichter onbekend)


In deze moeilijke tijden wens ik iedereen toe zich gedragen te mogen voelen. Blijft u gezond en veilig,

Namens de kerkenraad,
Annette Horsman (voorzitter)