Mededeling vanuit de Kerkenraad op 11 aug. 2019

Binnen een kerkelijke gemeente leidt het vertrek van een predikant vaak tot onrust en onzekerheid, onder meer vanwege de vraag hoe het straks verder zal gaan met de zondagsdiensten en pastorale zorg.

Welnu, wij kunnen u het volgende melden:

Dankzij de inzet van onze preekroosteraar Tiny de Wit hebben we voor alle zondagen tot aan het nieuwe jaar predikanten gevonden die de gevallen gaten in het rooster kunnen dichten. Het gaat zowel om vertrouwde gastpredikanten als -voor ons- nieuwe voorgangers. Onze dank gaat met name uit naar onze Dorpskerkgenote ds. Petra Barnard, die onze gemeente ook tijdens de Kerstdagen met hart en ziel ondersteunt.

Naast de zondagsdiensten heeft ook het pastoraat, met o.a. zorg voor onze ouderen,  zieken en stervenden, de grootste aandacht van de Kerkenraad. We zijn dan ook zeer verheugd u te kunnen meedelen, dat ds. Arie de Boer bereid is gevonden om die zorg op zich te nemen. Ds. De Boer is bij de meesten van u bekend als interim-pastoraal werker in de predikantloze periode vóór ds. Van der Sijs, en ook als gastpredikant gaat hij hier regelmatig voor. Daardoor kent hij velen van u, is hij bekend met de bijzonderheden van onze gemeente en draagt ons een warm hart toe. Vanwege andere verplichtingen zal hij in de maand september alleen voor noodgevallen beschikbaar zijn, en is hij vanaf oktober tijdelijk en speciaal voor het pastoraat verbonden aan de Dorpskerk.

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd persoonlijk bij de kerkenraadsleden terecht, of u  kunt een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..