Collectes van de Kerkrentmeesters in oktober en november 2018

COLLECTEROOSTER

14-10 KERK EN VREDE
Kerk en Vrede is een vereniging van mensen die zich inzetten voor ontwapening en geweldloosheid. Zij gelooft dat het onterecht en onverantwoord is om te vertrouwen op geweld. Zij gelooft dat we ons kunnen en moeten wagen op de weg van de actieve geweldloosheid in dienst van de gerechtigheid.

21-10 VERLICHTING EN VERWARMING
De wintertijd breekt aan, de laatste zondag van oktober gaat de klok weer 1 uur achteruit. Het wordt kouder, de verwarming een graadje hoger en het licht eerder aan. Al met al brengt dit vele extra kosten met zich mee.

28-10 KERK EN ISRAEL
Voor de Protestantse Kerk is de relatie met het volk Israël een essentieel onderdeel van de eigen identiteit. In de kerkorde staat dat de kerk geroepen is om in al haar geledingen het gesprek met Israël te zoeken en gestalte
te geven aan haar onopgeefbareverbondenheid met het volk Israël.

04-11 ONDERHOUDSFONDS KERK EN PASTORIE
Deze collecte is bestemd voor het onderhoud en instandhouden van de Kerkelijke gebouwen. De Dorpskerk ligt tal van gemeenteleden na aan het hart. Het onderhoud kost jaarlijks heel wat euro's. U kunt hier een gift doneren voor het onderhoudsfonds van de Dorpskerk.

11-11 COMMUNICATIE
Het blijft belangrijk om de gemeente op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen en rond onze kerkgemeenschap.

Alle collectes worden zoals altijd van harte aanbevolen.

COLLECTEVERANTWOORDING

26-08 Eredienst € 122,35

02-09 Nieuwe Liedboeken € 117,30

09-09 Kerkblad Onderweg € 111,15

16-09 Jeugdwerk € 123,65

23-09 Pastoraat € 58,50

30-09 Cantorij € 97,26

Wij danken alle gevers zeer hartelijk.
Was u niet in de gelegenheid in de kerk te komen en wilt u toch bijdragen, dan vindt u de banknummers elders op deze website.

Met vriendelijke groet,
Namens het gehele College van Kerkrentmeesters, Klaas Kos