In en rond de kerk

Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

8eromMaal-werkgroep

Eens per maand op een dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi dekt, bij binnenkomst de jassen aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden. Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten!

Sopranen voor de cantorij

De cantorij van de Dorpskerk zijn zangers (m/v) die er plezier aan beleven liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.

Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00 -20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk. U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen.

Wijkcontactpersonen.
Om regelmatig contact te zoeken en te houden met onze gemeenteleden hebben wij de adressen van onze gemeenteleden over drie geografische gebieden verdeeld met elk een Wijkouderling of een Regio-Contactpersoon, die elk ondersteund worden door zo’n 10 Wijkcontactpersonen. De teams hebben regelmatig contact met de dominee/-pastorale werker, die ook op hun verzoek (of op verzoek van de gemeenteleden zelf) bezoeken aflegt.

Ter aanvulling van ons Pastorale Team I zoeken we een Wijkcontactpersoon voor:

• De wijk omgeving Adama van Scheltemalaan in de Blaricummermeent.

En voor ons Pastorale Team III zoeken we iemand voor:

• De bezoekwijk omgeving Rotondeweg/Bierweg.

Contact onderhouden is: af en toe even aanbellen -in deze Coronatijd is dat af en toe even opbellen- hoe het gaat met bijv. een ouder gemeentelid, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte, meeleven met schoolgaande kinderen, een enkele keer de Nieuwsbrief in uw wijk verspreiden voor hen die geen emails kunnen ontvangen.

De Wijkcontactpersonen komen als groep tweemaal per jaar bijeen tezamen met de predikant om met elkaar praktische zaken te bespreken en om ook zelf aan de hand van een thema in het geloof opgebouwd te worden.

Mocht u menen dat dit ook iets is voor u? Meldt u zich dan alstublieft aan bij de ouderlingen via het gezamenlijke emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update: 6-8-2021