Voorzitter kerkenraad: Annette Horsman (diaken)

Kerkrentmeesters:

Voorzitter:  vacature
Penningmeester:  vacature

Diakenen:

Ouderlingen

Wijkouderling (voor gemeenteleden in Oude Dorp, Laren en Eemnes) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkouderling (voor gemeenteleden Bijvanck, Blaricummermeent en Huizen): Aly van Vembde

Ouderlingen met beperkte taakDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u hierop klikt leest u het beleidsplan

THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Onze bijeenkomsten vinden gedurende het hele winterseizoen plaats, koffie of thee vanaf 19.45 uur, de lezingen starten altijd om 20.00 uur, waarbij wij uitgaan van een verhaal van ongeveer drie kwartier tot een uur, waarna een korte koffiepauze en daarna een vragenronde, rond 22.00 uur wordt afgesloten met een drankje.

Momenteel vinden er -helaas- geen de thema-avonden meer plaats. Op het moment dat er weer een bijeenkomst gepland staat, publiceren wij dat ook op deze website.

NB.

Nadere inlichtingen over het Kerkcafé via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648Er is in de afgelopen jaren een eigen email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van de Kerkcafé activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich eveneens opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)

Cantorij Dorpskerk

De cantorij van de Dorpskerk heeft tot taak de eredienst muzikaal te verrijken. Zij ondersteunt de gemeentezang bij nieuwe liederen, zingt in afwisseling met de gemeentezang vierstemmige zettingen van liederen uit het liedboek en voert naar aanleiding van het thema in de dienst functionele composities uit.

Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. de cantor-organist Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur.
U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen kijken. Wilt u ook meedoen? Nieuwe mensen zijn altijd welkom! Onze contactpersonen zijn: Anneke van ’t Hull 035-5255329. Lees ook het stukje: U houdt van zingen!

De Dorpskerk vindt haar kerkmuziek uitermate belangrijk.

Peter den Ouden, organist en dirigent van de Cantorij.

“Als kerkmusicus sta ik ten dienste van de liturgie”

Voor mij is het een bijzonder voorrecht om in de Dorpskerk van Blaricum te mogen spelen. Allereerst vanwege de stijlvolle liturgie en de bijzondere sfeer tijdens de diensten, waarin de samenwerking met de predikant - en ook met de Cantorij - altijd tot inspirerende momenten leidt. Ten tweede is het mooie Flentrop-orgel het orgel waarop ik in 1961 mijn eerste orgellessen ontving van de toenmalige organist Rutger van Mazijk. Het is een heel bijzonder gevoel daarop weer terug te keren.

Als kerkmusicus sta ik graag ten dienste van de liturgie en probeer de orgelsolo’s tijdens de dienst aan te laten sluiten bij de schriftlezingen en de overdenking. Op die manier kan muziek een extra dimensie toevoegen en geeft het de organist de gelegenheid prachtige composities uit ‘eeuwen der orgelliteratuur’ tot klinken te brengen.

Hendrika Veerman, organist.

Is sinds de zomer van 2005 organist van de Dorpskerk. Hendrika heeft Orgel en Schoolmuziek gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium. Tevens behaalde zij het diploma Muziek op Schoot-docent via het Conservatorium van Amsterdam en behaalde zij het diploma dirigent MDO.

Momenteel is zij werkzaam als piano- en orgeldocent, geeft zij Muziek op Schoot-lessen en is docent aan de docentenopleiding Muziek op Schoot.

Daarnaast is zij dirigent van een gemengd koor in Bunschoten-Spakenburg en is zij organist van de Oude Kerk in Huizen