uit de gemeente, juli 2020

Het nieuws dat we als kerk voorzichtig open mochten, werd door menigeen begroet met gejuich door de telefoon.
En gejuich steeg ongetwijfeld ook op toen Anne, Stijn en Kees eindelijk het bericht kregen dat ze officieel geslaagd waren voor het middelbare schoolexamen. Ze kunnen nu aan iets nieuws gaan denken. Gefeliciteerd! Voor achtste-groepers begint na de zomervakantie ook een nieuwe fase, spannend!

We leven mee met leden van onze gemeente die het moeilijk hebben: door een val met een elektrische fiets, een ondergane operatie, een ernstige infectie of ziekte, en met hen die in spanning wachten op de uitslag van een onderzoek. Weet dat er voor u gebeden wordt, om kracht om te dragen wat u overkomt en voor een snel herstel.

Zoals Jezus ons voorleefde, mogen wij elkaar omringen met aandacht en liefde. Omringen is ‘er zijn’, een kring om iemand heen vormen. Dat is best belangrijk, want je kunt verdoofd zijn als verdriet je overkomt. Gemis van een geliefde, een kind of een vriendin die plotseling overlijdt. Dan is het moeilijk om op koers te blijven. Een aantal gemeenteleden heeft samen met ds. Arie de Boer een gebedskring gevormd, die elke dinsdagmorgen (niet meer op woensdag!) van 10-11 uur bijeenkomt in de kerk. Ze bidden voor voorgangers, gemeenteleden en kerkenraad, dat God ons richting geeft bij moeilijke beslissingen en ons omringt bij de activiteiten die we met elkaar bedenken en uitvoeren. Heeft u deze zomer behoefte aan een gesprek, belt u dan gerust met een van de ouderlingen of met ds. Arie de Boer, 030-236 9886.

Noteert u ook alvast 20 september in uw agenda? Dan is onze startzondag! Een werkgroep zal die gaan voorbereiden.
Enkele Bijbelteksten met gedachten om op koers te blijven: Spreuken 2: 1-9; Lucas 9: 23; Lucas 9: 57-62; Kolossenzen 2: 6-8. Laten we contact houden!

Namens het consistorie wens ik u een gezegende zomer toe.

Anne-Marie de Fouw