Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

uit Onderweg nr. 4-2020: namens het Consistorie

U wist het al: de kerkdiensten gaan helaas niet door; als er verandering in komt, dan leest u dit in de nieuwsbrief. Hierbij de namen van de voorgangers die bereid waren geweest voor te gaan bij ons: 3 mei Ds. R. Steenstra, 10 mei Ds. P. Barnard, 17 mei Drs. J. Greven; 24 mei zou de Oecumenisch dienst in de St.Vituskerk met pastor Andrea Geria en ds. Arie de Boer zijn geweest; 31 mei ds. Petra Barnard en 7 juni Ds. C. van Dorp.   Namens de Dorpskerk groeten we hen allen van harte!

Zoals in het vorig kerkblad vermeld, trof de Corona ons als een tornado. Maar wat zijn we sindsdien als kerkgemeenschap creatief geworden! Sommigen ‘ontmoeten’ elkaar per app waar filmpjes, bemoedigende teksten of een mooie foto tijdens een wandeling worden gedeeld (zelfs met een van ons die in het ziekenhuis belandde); er wordt veel meer met elkaar gebeld; vergaderingen gaan ‘online’ en gesprekken worden twee aan twee in de tuin of bij een (dicht) tuinhek gevoerd.  Er is een nieuwsbrief van de kerk; Mieke wat fijn dat je elke week uit alle teksten en verhalen zo’n informatieve brief samenstelt!

Geïnspireerd worden we van kerkdiensten die te lande te beluisteren vallen. Laten we deze periode, dat we elkaar weinig in levende lijve zien, gebruiken om straks sterker tevoorschijn te komen door nu te in de Bijbel te lezen, zaken in ons hart te overleggen met God, nadenken welke teksten ons bezighouden, bidden voor elkaar en hierover ook met elkaar communiceren. Of: wat ook leuk is: stuur een kaartje of leg een bos tulpen bij iemand op de voordeurmat. Laten we creatief blijven, zodat we straks allemaal een wervelende nieuwe manier van léven ervaren hebben. Immers, we gaan óp naar Pinksteren, de dag om opgewekt/geïnspireerd te worden!!

Dankbaar mogen we zijn met ‘heerlijk’ weer, om niet op een kluitje binnen te zitten, maar -op gepaste afstand- buiten mogen genieten van de natuur die zich in al haar glorie laat zien. Laten we ervoor bidden dat het virus zich niet opnieuw kan verspreiden en danken dat we er voor elkaar mogen zijn. Namens het Consistorie veel zegen gewenst de komende maand.

Anne-Marie de Fouw