Drie aandachtspunten bij onze Kerkdiensten

-Vanaf Palmpasen gaat er iets veranderen met de Bloemengroet. Deze groet, die tot uitdrukking brengt dat we als gemeente meeleven met een gemeentelid, kan vanaf dan weggebracht worden door een gemeentelid. Hiertoe zal de diaken na het oplezen van de naam, vragen welk gemeentelid de bloemen wil wegbrengen. Bent u dat? Steek dan uw hand op, dan wijst de diaken iemand aan.
-Dan iets over nieuwe gemeenteleden; waarschijnlijk fijn voor hen als we ook weten wat hun naam is, zodat we kennis met hen kunnen maken. We stellen hen binnenkort ná de zegen in een kerkdienst voor, zodat u hen direct de hand kunt schudden bij de koffie. Uiteraard
wordt vooraf met hen besproken of ze dit ook willen.
-Dan de afkondiging van een overlijden; dit doet tegenwoordig de ouderling van dienst op het moment juist voor de Dienst der Gebeden. Bij dit moment zal in het vervolg een kaars ontstoken worden en in een standaard geplaatst, waarna we een moment stil zijn om onze gedachten te bepalen bij de overledene en de nabestaanden.

Namens het Consistorie,
Anne-Marie de Fouw