Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

 Evenals vorig jaar zal de Dorpskerk op de avond van Allerzielen, maandag 2 november, van 19.00-20.30 uur geopend zijn. Er zal gelegenheid zijn voor herdenking, meditatie en gebed.
Er kan een lichtje worden ontstoken en ook zijn er buitenkaarsen beschikbaar om op een graf te zetten. Er is geen dienst, maar u kunt de kerk vrij in- en uitgaan.

Van harte welkom!
Karin Nelson

Verwachtingen en onzekerheden

Vier avonden over het Bijbelboek Openbaring
Wat staat ons te wachten? Dat is de vraag van elke tijd. En helemaal is dat de vraag van een tijd zoals de onze, waarin het coronavirus zoveel op losse schroeven heeft gezet. Hoe zal de toekomst zijn? Kun je hoopvol zijn of ben je boven alles onzeker?
Het laatste boek van de Bijbel heet Openbaring. Het staat vol dromen en visioenen van de apostel Johannes, die op Patmos gevangen zit. De beelden die hij doorgeeft zijn grillig, angstig, vreemd, fascinerend, soms troostrijk en prachtig. Ze lijken iets te zeggen over de toekomst. Hebben ze ook iets te zeggen over wat ons vandaag of morgen te wachten staat?
We houden vier avonden over dit bijzondere boek. Vier avonden over verwachtingen en onzekerheden. Op drie avonden lezen we teksten. Job de Bruijn zal uitleg en toelichting geven. De vierde avond zal geleid worden door Casper van Dorp en heeft als thema ‘Openbaring in de kunst en de popmuziek’.
Hoewel het om een serie van avonden gaat bent u ook hartelijk welkom als u ze niet alle vier kunt volgen.
Data:
dinsdag 29 september 2020
dinsdag 6 oktober 2020
dinsdag 13 oktober 2020
dinsdag 20 oktober 2020
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Plaats: Ontmoetingskerk, Kerklaan 41, Laren
Leiding: 29-9, 6-10 en 13-10: Job de Bruijn 20-10: Casper van Dorp

Instructie Kerkomroep 

Aan alle luisteraars van de Kerkomroep, 

Het is gebleken dat de uitzending via internet in veel gevallen later begint dan 10.00 uur ondanks het feit dat de zender om 9.50 uur door mij wordt aangezet. Het is mogelijk dat u hierdoor de eerste 10 minuten van de dienst mist.

Met name diegenen die via een smartphone of een tablet luisteren kunnen te maken krijgen met dit bijzonder vervelende ongemak.

Juist in deze periode van Corona waarbij u wellicht gedwongen bent de dienst te volgen via de kerkomroep in plaats van live in de kerk, wilt u toch deelgenoot zijn van alles wat er zich op dat moment afspeelt in de kerk om op deze manier betrokken te blijven bij onze kerk. 

Bij de Kerkomroep is het op dit moment niet duidelijk wat de oorzaak hiervan is.

Om toch de dienst vanaf het begin, inclusief het geroezemoes van binnenlopende kerkgangers en het orgel- of pianomuziek voorafgaand aan de dienst te kunnen meemaken heb ik de volgende oplossing voor u. 

U gaat naar de app ‘Kerkomroep ‘ op uw smartphone of tablet. (Als u deze nog niet heeft zult u deze moeten downloaden).

U komt nu in het hoofdmenu.

Er zijn nu 2 mogelijkheden.

Als u voor de eerste keer gebruik maakt van deze app klikt u op de button: Zoek een kerk.

In het volgende menu klikt u of op: Plaats of op Kerknaam.

Indien u op plaats klikt vult u de naam Blaricum in. U ziet dan: Dorpskerk Blaricum in het scherm verschijnen en u klikt vervolgens op: Toevoegen aan “Mijn Kerken”.

U gaat nu helemaal terug naar het hoofdmenu en klikt op: Mijn kerken.

U ziet nu in dit menu staan: Blaricum, Dorpskerk te Blaricum. 

U veegt nu met uw vinger van rechts naar links (niet aanklikken dus) en ziet aan de rechterkant 3 stipjes staan.

U klikt op deze 3 stipjes en ziet dan staan:

‘Wat wilt u doen met deze kerk’.

U klikt op ‘Automatisch afspelen inschakelen”. U ziet nu een rood hartje bij Dorpskerk Blaricum staan.

Vanaf nu kunt u alles horen vanaf het moment dat ik de zender aanzet.

Indien u de Dorpskerk al in Mijn kerken heeft staan klikt u op Mijn kerken en volgt de instructie zoals hierboven aangegeven.

Mocht u ondanks deze instructie nog vragen hebben dan kunt u mij bereiken op telefoonnummer 06-22231078. 

Veel luisterplezier, 

Rob Hoogendoorn

Enige tijd geleden is de samenstelling van onze Bloemencommissie gewijzigd. Een nieuwe bloemendame meldde zich: ons gemeentelid Elly André de la Porte. Wij zijn heel blij dat ze onze groep komt versterken. Zij heeft er veel zin in.

Iedere zondag zorgt een van ons dat er een mooi boeket, in de juiste liturgische kleuren, op de avond-maalstafel staat.


We hebben ook afscheid genomen, en wel van Jeanne Rauwenhoff. Zij heeft ons vanaf het allereerste begin vele jaren met veel enthousiasme en een rijke kennis van bloemschikken geïnspireerd. We danken haar zeer daarvoor en zullen haar zeker missen. In verband met de coronamaatregelen kon het afscheid nemen niet met de hele groep bij haar thuis, maar wellicht kan dat later wel. Op de achtergrond blijft zij met ons verbonden.

Vriendelijke groeten van ons allen:
Mia, Bea, Tobi, Diesje, Ria, Elly, Aly

Voor het dagelijkse leven rond Corona-tijd heeft de Kerkenraad een CRISISTEAM samengesteld uit Annette, voorzitter Kerkenraad; Ds. Arie de Boer, pastoraal werker en Mieke, voorzitter Ouderlingen.

Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek met ds. Arie de Boer; vragen over wat het virus met u doet; heeft u boodschappen nodig en durft u zelf de deur niet uit óf heeft u een hond die uitgelaten moet worden, of een andere vraag ?

Belt u eenvoudig met een van de crisisteamleden en zij zorgen dat u teruggebeld wordt door de juiste persoon. Zij zijn er voor u!

Annette Horsman, voorzitter kerkenraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-41 32 46 16

Ds Arie de Boer, pastoraal begeleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-23 10 92 42

Mieke Bleys, voorzitter consistorie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-50 44 90 91

Natuurlijk houden we via diverse kanalen contact met deze en gene:

-             via het kerkblad Onderweg
-             via de diverse groeps-apps
-             via onze wekelijkse nieuwsbrieven (1) 21 maart;
              (2) 28 maart; (3) 3 april; (4) 10 april; (5) 17 april;
              (6) 24 april; (7) 1 mei; (8) 8 mei; (9) 15 mei;
              (10) 22 mei; (11) 31 mei; (12) 5 juni; (13) 12 juni;
              (14) 21 juni en (15) van 27 juni.
augustus Nieuwsbrief

- september-startzondag Nieuwsbrief
 
Omdat de Nieuwsbrieven -zeker in de Corona-tijd- als zo fijn worden ervaren, wordt gedacht aan het opzetten van een nieuwe/ digitale "Periodieke Nieuwsbrief". Wilt u in de redactie? mail Mieke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.