Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Instructie Kerkomroep 

Aan alle luisteraars van de Kerkomroep, 

Het is gebleken dat de uitzending via internet in veel gevallen later begint dan 10.00 uur ondanks het feit dat de zender om 9.50 uur door mij wordt aangezet. Het is mogelijk dat u hierdoor de eerste 10 minuten van de dienst mist.

Met name diegenen die via een smartphone of een tablet luisteren kunnen te maken krijgen met dit bijzonder vervelende ongemak.

Juist in deze periode van Corona waarbij u wellicht gedwongen bent de dienst te volgen via de kerkomroep in plaats van live in de kerk, wilt u toch deelgenoot zijn van alles wat er zich op dat moment afspeelt in de kerk om op deze manier betrokken te blijven bij onze kerk. 

Bij de Kerkomroep is het op dit moment niet duidelijk wat de oorzaak hiervan is.

Om toch de dienst vanaf het begin, inclusief het geroezemoes van binnenlopende kerkgangers en het orgel- of pianomuziek voorafgaand aan de dienst te kunnen meemaken heb ik de volgende oplossing voor u. 

U gaat naar de app ‘Kerkomroep ‘ op uw smartphone of tablet. (Als u deze nog niet heeft zult u deze moeten downloaden).

U komt nu in het hoofdmenu.

Er zijn nu 2 mogelijkheden.

Als u voor de eerste keer gebruik maakt van deze app klikt u op de button: Zoek een kerk.

In het volgende menu klikt u of op: Plaats of op Kerknaam.

Indien u op plaats klikt vult u de naam Blaricum in. U ziet dan: Dorpskerk Blaricum in het scherm verschijnen en u klikt vervolgens op: Toevoegen aan “Mijn Kerken”.

U gaat nu helemaal terug naar het hoofdmenu en klikt op: Mijn kerken.

U ziet nu in dit menu staan: Blaricum, Dorpskerk te Blaricum. 

U veegt nu met uw vinger van rechts naar links (niet aanklikken dus) en ziet aan de rechterkant 3 stipjes staan.

U klikt op deze 3 stipjes en ziet dan staan:

‘Wat wilt u doen met deze kerk’.

U klikt op ‘Automatisch afspelen inschakelen”. U ziet nu een rood hartje bij Dorpskerk Blaricum staan.

Vanaf nu kunt u alles horen vanaf het moment dat ik de zender aanzet.

Indien u de Dorpskerk al in Mijn kerken heeft staan klikt u op Mijn kerken en volgt de instructie zoals hierboven aangegeven.

Mocht u ondanks deze instructie nog vragen hebben dan kunt u mij bereiken op telefoonnummer 06-22231078. 

Veel luisterplezier, 

Rob Hoogendoorn

Voor het dagelijkse leven rond Corona-tijd heeft de Kerkenraad een CRISISTEAM samengesteld uit Annette, voorzitter Kerkenraad; Ds. Arie de Boer, pastoraal werker en Mieke, voorzitter Ouderlingen.

Heeft u behoefte aan een pastoraal gesprek met ds. Arie de Boer; vragen over wat het virus met u doet; heeft u boodschappen nodig en durft u zelf de deur niet uit óf heeft u een hond die uitgelaten moet worden, of een andere vraag ?

Belt u eenvoudig met een van de crisisteamleden en zij zorgen dat u teruggebeld wordt door de juiste persoon. Zij zijn er voor u!

Annette Horsman, voorzitter kerkenraad Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-41 32 46 16

Ds Arie de Boer, pastoraal begeleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-23 10 92 42

Mieke Bleys, voorzitter consistorie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-50 44 90 91

Natuurlijk houden we via diverse kanalen contact met deze en gene:

-             via het kerkblad Onderweg
-             via de diverse groeps-apps
-             via onze wekelijkse nieuwsbrieven (1) 21 maart;
              (2) 28 maart; (3) 3 april; (4) 10 april; (5) 17 april;
              (6) 24 april; (7) 1 mei; (8) 8 mei; (9) 15 mei;
              (10) 22 mei; (11) 31 mei; (12) 5 juni; (13) 12 juni;
              (14) 21 juni en (15) van 27 juni.
augustus Nieuwsbrief
 
Omdat de Nieuwsbrieven -zeker in de Corona-tijd- als zo fijn worden ervaren, wordt gedacht aan het opzetten van een nieuwe/ digitale "Periodieke Nieuwsbrief". Wilt u in de redactie? mail Mieke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Met school... meer toekomst

De interkerkelijke 40-dagenaktie Laren-Blaricum-Eemnes voert al meer dan 40 
jaar tijdens de 40-dagentijd actie binnen de BEL-gemeenten. Met uw steun zijn er vele mooie projecten in de derde wereld gerealiseerd.

Voor 2020 vragen wij uw steun voor de realisatie van een nieuw aardbevingsbestendig schoolgebouw in Nepal onder het motto: Met school... meer toekomst.

Zoals afgelopen jaar al gemeld, zijn wij in contact gekomen met de eind 2018 opgerichte stichting Ton Memorial School Sailung. Deze stichting draagt de naam van de in 2018 in Nepal overleden Ton van den Brink uit Laren. Ton heeft zich de jaren daarvoor ingezet voor verbetering van het onderwijs in Sailung. Sailung ligt in het oosten van Nepal, aan de voet van het Himalaya-gebergte. Over het algemeen is het leven hier redelijk goed door de landbouw, veeteelt en bosbouw die hier mogelijk zijn. Het onderwijs is echter van een zeer laag niveau. De ongeletterdheid is groot en veel kinderen krijgen geen onderwijs. De contactpersoon van Ton in Sailung, Krishna Shresta, heeft zelf door sponsoring in Kathmandu kunnen studeren. Na het behalen van zijn Master Sociale Wetenschappen is hij naar zijn geboortedorp Sailung teruggekeerd, om samen met zijn vrouw Shanti een schooltje te starten. Eerst aan huis en later in een eenvoudig schoolgebouwtje, wat deels mogelijk werd gemaakt door de fondsenwerving van Ton vanuit Nederland en deels met lokale ondersteuning.

Dit schoolgebouwtje telt slechts 4 “lokalen”, waardoor het aantal leerlingen wordt beperkt tot 47. De vraag naar goed onderwijs in de regio is echter groot. Het schooltje is opgebouwd uit boomstammen en golfplaten. De vloer bestaat uit aangestampte kleigrond, er zijn geen ramen en de wind waait er door de spleten. Het sanitair bestaat uit een gammel bouwwerkje met daarin 2 kinder-hurktoiletjes die afvoeren naar een achter het gebouwtje gegraven gat. In de winter is het enorm koud en de sneeuw waait er naar binnen, in de zomer daarentegen is het er heel heet. Er is behoefte aan meer lokalen, beter sanitair, een keukentje, meer leraren en een lerarenverblijf. Dit laatste in verband met de afstand tot en de moeizame reis van en naar de stad. Er is al heel wat voorwerk verzet het afgelopen jaar. De door de lokale autoriteiten beschikbaar gestelde grond is geëgaliseerd en de bouwtekeningen zijn klaar. Het afgelopen najaar heeft een vrijwilliger van de stichting, de uit Blaricum afkomstige Jan Post, de bouwlocatie bezocht en onder meer bij een drietal bouwbedrijven in Kathmandu offertes aangevraagd. Citaat van Jan: “Ik heb zeer veel gereisd maar dit was wel de meest enerverende trip ooit.”

Verder willen wij ook graag het lopende project van Pater van Wegen steunen: Zonnepanelen voor het “Koshuis” en de school in Friersdale om zo minder afhankelijk te zijn van de stroomvoorziening, die in Zuid-Afrika vaak (eigenlijk bijna dagelijks) uitvalt. Daarnaast rekent de Stichting Caring Unites in Nepal nog op ons voor het schoolgeld voor twee leerlingen, de zoontjes van moeder Samitha Bhujel, die door de aardbeving haar man heeft verloren.

Als werkgroep van de 40-dagenaktie kiezen wij de projecten altijd zeer zorgvuldig uit. We gaan daadwerkelijk met de stichtingen in gesprek en zien er scherp op toe dat al het ingezamelde geld goed wordt besteed. De stichtingen worden alle  door mensen, vaak (met bindingen) hier uit de regio, die zich geheel belangeloos inzetten voor hun project. Met als enige doel kansarme kinderen, vrouwen en gemeenschappen een kansrijke toekomst te bieden. Dit kan evenwel alleen met uw financiële bijdrage. Helpt u ons hen te helpen?

-     Vanuit een lege Ontmoetingskerk (Laren/PGLE) verzorgt ds. Job de Bruijn op de komende zondagochtenden (10.00 uur) een meditatief moment, met stilte, gebed, overdenking, muziek en gebeden. U kunt via de Kerkomroep afstemmen op de Onmoetingskerk:

https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/21739 of via de Kerkomroep App.
Op de home-page van PGLE, is hierover meer informatie te vinden.

-       De Nieuwsbrieven van de Dorpskerk Blaricum kunt u lezen door die aan te klikken: (1) 21 maart; (2) 28 maart; (3) 3 april; (4) 10 april; (5) 17 april; (6) 24 april; (7) 1 mei; (8) 8 mei; (9) 15 mei

Wegens het terugtreden van Piet Oldenziel uit de kerkenraad is onze waarnemend voorzitter Annette Horsman door de kerkenraad per 1 november aangesteld als haar voorzitter.

Annette behoudt formeel haar ambt van diaken, nu met ‘bijzondere opdracht’, maar kan naast het voorzitterschap
niet meer actief zijn binnen de diaconie.

We wensen haar sterkte toe in deze nieuwe functie.

Henk Oort, scriba