Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Met een groep tieners wordt in december een nieuwe groep gestart die eens in de maand bijeen komt op mijn studeerkamer. Dat is op maandagavond, 19.30-20.30 uur. We hopen op boeiende gesprekken en van tijd tot tijd een excursie of een andere interessante activiteit. Mochten er nog tieners zijn die zich willen aansluiten, jullie zijn van harte welkom! 

Het is voor het eerst sinds lang dat er weer vrijmoedig mag worden uitgenodigd om kerstvieringen bij te wonen. Immers, de afgelopen jaren mocht bij elkaar komen in groepen en zingen slechts mondjesmaat. Een paar keer stond ik alleen te zingen en dat valt altijd tegen. Geniet ervan elkaar in vrijheid te ontmoeten.

Ik ben me ervan bewust dat er juist rond deze dagen ook momenten zijn van eenzaamheid. Weet u zich echter ook dan verbonden in die lichtkring waarvan het Koninkrijk van God de bijbelse belofte concreet gestalte wil geven.

Ik wil iedereen gezegende feestdagen wensen en een nieuw jaar 2023 waarin het goede dat God geeft herkenbaar is in een glans op uw leven. 

Jurjen Zeilstra

Ds Jurjen Zeilstra is per telefoon te bereiken onder nummer 035-624 7449 en 06-2150 9446 en/of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l

Reis naar Israël, ongeveer 29 mei – 8 juni 2023

Hebt u interesse in een reis naar Israël en Palestina met ds. Jurjen Zeilstra? We zijn in overleg met het reisbureau Promised Land om in de periode na Pinksteren 2023 een reis te organiseren. Er wordt bewust op gelet dat deze reis zowel voor mensen die al eerder in Israël waren als voor mensen die voor het eerst gaan interessant zal worden. Als doelgroep denken we vooral aan leden van de Dorpskerk, maar ook leden van de RK-parochie St Vitus en leden van de Ontmoetingskerk en andere belangstellenden zijn welkom.

Geeft u zich voorlopig vrijblijvend op bij ds. Zeilstra. In januari wordt een definitieve deelnemerslijst vastgesteld. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerhuis Keltische Spiritualiteit

In het oude Ierland, Schotland, Wales en Bretagne vinden we sporen van het Keltische spiritualiteit die christelijk kunnen zijn, maar ook nog oudere wortels hebben. Toen het christendom kwam (niet vanuit Rome), heeft dit hiervan niet alleen losse elementen, maar ook een bepaalde bestaande intensiteit in zich opgenomen. In de onmiddellijke nabijheid van, wat genoemd is, ‘the green desert’ bouwden kluizenaars en kloosterlingen hun onderkomen, richtten hun ‘high crosses’ op en illustreerden zij hun magnifieke manuscripten. We gaan teksten lezen, liederen beluisteren, gebeden horen en kijken naar prachtige documentaires. De bijeenkomsten vinden plaats, van 10.00 tot 12.00 uur, in Het Achterom op 17 en 31 januari, 14 februari, (voorjaarsvakantie) 7 maart en 21 maart. Voor een reader met teksten wordt gezorgd. Meldt u zich aan bij ds. Jurjen Zeilstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Aan Tafel in de Dorpskerk

Op 24 januari 2023 gaan we letterlijk aan tafel in de Dorpskerk, een gezellige activiteit gericht op onderlinge ontmoeting. Meldt u zich aan voor een ‘eenvoudig, doch voedzaam maal’ bij Wil Vooijs, E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-38339036.

 Jurjen Zeilstra

 

 

 

GESPREKSKRINGEN 

In de Dorpskerk zijn drie gesprekskringen. Met elkaar bespreken we diverse onderwerpen aan de hand van de Bijbel. Zo raken we onderling ook meer betrokken op elkaar als gemeente van de Dorpskerk. De kringen vinden doordeweeks, overdag of ’s avonds, plaats en duren zo’n anderhalf uur.

Voor informatie en de exacte bijeenkomstdatum van de Bijvanck/Eemnes/Almere gesprekskring, mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deze kring vindt bij een kringlid thuis plaats.  

Gesprekskring Oude Dorp is opnieuw gestart met hierin nu zo’n tien personen en komt bijeen in ’t Achterom. 

Ook is er een Gespreksgroep Blaricum 30+, gestart in de zomer van 2022.
Deze komt nu eens per maand bij een kringlid thuis bijeen. 

Alle gesprekskringen worden geleid door Ds. Jurjen Zeilstra, onze predikant.
Wie belangstelling heeft voor een van deze drie genoemde kringen, neemt a.u.b. contact op met hem per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telnr. 035-624 7449  of mobielnr. 06-2150 9446. 

 Update: 21-11-2022