In en rond de kerk

Wilt u ook uw steentje bijdragen?
De activiteiten zijn op alfabetische volgorde

. Koffieschenken

Een team van acht gemeenteleden schenken na de dienst koffie en thee en voor de kinderen natuurlijk limonade! Interesse om ook mee te doen? Het is gezellig werk en u spreekt veel kerkgangers. Neem contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
. Stuurgroep Oecumene BEL
De Dorpskerk leeft in een samenwerkingsverband met Rooms-katholieken, Evangelischen en Protestanten uit Blaricum, Eemnes en Laren. Al deze kerken hebben naast hun voorganger een afgevaardigde in deze werkgroep. De stuurgroep organiseert een aantal gemeenschappelijke activiteiten, zoals de oecumenische Vesper en een tweetal Oecumenische Vieringen, één rond Pinksteren en één in de Week van het Gebed, elk jaar in januari. Kijk eens rond op de website van de Stuurgroep: Stuurgroep Oecumene BEL Wilt u hier een steentje aan bijdragen?  Neem contact op met de penningmeester van deze werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
. 80+ Verjaardagsbezoekgroep
Op bezoek gaan bij onze jarige senioren met een felicitatie en een kleine attentie wordt in onze gemeente gedaan door de wijk-contactpersonen. Wie contactpersoon is bezoekt de ouderen rond hun verjaardag. Zo is er ook persoonlijke aandacht voor deze leeftijdscategorie.
. Wijk-Contactpersonen
U kunt deel gaan uitmaken van de groep van wijkcontactpersonen. Deze groep verzorgt in de Dorpskerk ‘het omzien naar elkaar’. Ieder heeft een wijkje met mensen waarmee contact wordt onderhouden: af en toe even aanbellen, een brief bezorgen, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte of huwelijk.  Nu zit daar ook het 80+ verjaardagsbezoek bij. De contactpersonen komen driemaal per jaar bijeen. Eenmaal per jaar is er een activiteit zoals een gezamenlijke fietstocht en tweemaal per jaar komen we bijeen in de consistoriekamer om niet alleen met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die een Contactpersoon verbinden, maar ook die ons in ons geloof opbouwen, zodat we het nodige in onze rugzak hebben als we bij diegenen in onze wijk komen die onze ondersteuning nodig hebben.

Voor informatie om deel te nemen aan dit voor onze gemeente belangrijke pastorale werk kunt u mailen met de volgende wijkouderlingen:
-             als u woont in de Bijvanck, Blaricummermeent of Huizen: Aly van Vembde
-             als u woont in Blaricum-Dorp, Laren of Eemnes:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.