Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de predikant - juni 2022

Nu de zomer weer aanbreekt, en dat gebeurt zelfs met een zekere uitbundigheid in de natuur, besef ik opnieuw hoe heerlijk het is dat we weer spontaan en vrij de wereld in kunnen gaan zonder steeds op besmettingsgevaren te hoeven letten.

Tegelijk moet ik er aan denken dat dit nog altijd echt niet voor mensen uit alle landen is weggelegd en dat het gevaar kan terugkomen. Een extra gevoel van vervreemding blijft door de bizarre situatie in Oekraïne die, met alle geweld en zinloosheid daaraan verbonden, maar voortbestaat. Mijn hart gaat uit naar de vluchtelingen. Laten we ze helpen waar we maar kunnen.

In en bij het Achterom willen vrijwilligers deze zomer gezellige en gastvrije momenten voor ze creëren. Aan kerkdiensten in de zomertijd geef ik altijd graag een zelfgekozen thema mee. Van 19 juni tot en met 10 juli zal ik vier keer preken over minder bekende hoofdstukken uit het boek Prediker. In zijn observatie van deze wonderlijke, maar ook bizarre wereld, staat de Prediker, al leefde hij honderden jaren voor Christus, helemaal niet zover van ons af. Zowel de relativering van alles waar mensen zo hard achteraan lopen, als zijn oproep te blijven genieten waar het ons in alle kwetsbaarheid gegeven is, spreken mij zeer aan.

Iedereen wens ik, ondanks alles wat er in deze wereld niet deugt, een mooie zomer!

Jurjen Zeilstra