Van 1 tot en met 6 januari zijn wij met vakantie.

In urgente situaties is ds. De Bruijn beschikbaar voor vervanging.

Goede dagen gewenst en zegen en alle goeds  in 2018!

met hartelijke groet,
ds. Marnix van der Sijs

Een tijd geleden peilde ik in Onderweg of er belangstelling is voor een gesprekskring van lotgenoten over rouw, verdriet en troost. We zouden daarbij gebruik kunnen maken van het boekje van Margriet van der Kooi, ‘Verdriet is een werkwoord.’
Drie mensen gaven blijk van hun belangstelling. Nog twee mensen erbij en we kunnen beginnen. Bij dit thema is de drempel voor aanmelding per definitie hoog. Maar alleen zelf kunt u daarover heen stappen.
Mijn ervaring als pastor met lotgenoten is zeer positief. Verdriet en rouw is iets individueels en tegelijk kan herkenning heilzaam zijn.

Opgave bij Marnix van der Sijs. Bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 035 6312114.

Op 19 november zamelden we bij de Dorpskerk in voor ‘Stap Verder,’ een diaconaal Centrum in Amsterdam Zuidoost.

Ik ontving het volgende dankbericht:

“Graag willen wij u, en de mensen van uw gemeenschap de Dorpskerk in Blaricum, hartelijk danken voor uw donatie van was- en toiletartikelen aan het Diaconaal Centrum ‘Stap Verder.’
Dagelijks komen mensen naar Stap Verder om gebruik te maken van onze faciliteiten, waaronder douchen en het wassen van kleding. Vaak hebben deze mensen geen eigen woonplek of mogen maar kort blijven in een woning. Door het mogelijk te maken dat deze mensen toch goed voor zichzelf kunnen blijven zorgen, maken wij hun situatie wat dragelijker.
Wel of geen papieren, wij vinden dat iedereen in Nederland een menswaardig bestaan mag hebben. Hierin zijn wij afhankelijk van de goedheid van anderen en dus heel blij met uw donatie.
Hiermee kunnen wij, samen met u, voorlopig weer mensen een Stap Verder helpen.

Vriendelijke groet, Liesbeth Glas.”

Op zaterdagavond 23 december, aanvang 20.00 uur, houden wij een volkskerstzang in onze Dorpskerk.

We zingen kerstliederen en horen Lucas 2.
Medewerking wordt verleend  door: het Kleinkoor ‘Concertino,’ onder leiding van Martin Zonneberg.
Begeleiding: Pascal van de Velde (trompet) en Martijn Borsje (orgel).

Na afloop is er glühwein en chocolademelk.Toegang is gratis.

Met hartelijke groet,
ds. Marnix van der Sijs

 

 

De eerste drie maaltijden zijn heel goed geslaagd.

De volgende maaltijd is in december van 17.45 - 19.45 uur, in het Achterom. Maximum aantal deelnemers is zes. De kosten bedragen 6 Euro.

Opgave bij Marnix van der Sijs. Bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 035 6312114.

U bent welkom, ook als u al eens te gast was.