Ook al hebben we op Hemelvaartsdag geen kerkdienst in de Dorpskerk, er is toch alle reden om deze bijzondere dag te gedenken. Na zijn opstanding ging Jezus naar de hemel. Welke voorstelling maak je daarbij? Steeg Hij op een wolk omhoog en verdween zomaar? In elk geval was het indrukwekkende gebeurtenis.

Om in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag de frisheid van de natuur te ervaren gaan we DAUWTRAPPEN! Het plan is om bij de Dorpskerk te vertrekken om 7 uur. Anneke van ’t Hull zet een wandelroute uit in onze eigen mooie omgeving en na anderhalf uur zorgt Mariëtte de Fouw voor een heerlijk ontbijt. Graag voor 8 mei opgeven bij Anne-Marie de Fouw, telnr. 06-21230727. Trek wel goede wandelschoenen aan!

De diaconie is trots te kunnen melden dat de laatste Voedselbank actie in Februari jl. tot grote vreugde van allen 300 producten heeft gegenereerd.

Geweldig. Dank voor uw aller steun!!

Wij gaan in het najaar 2018 wederom een actie op touw zetten.

Wij zullen, behalve dat wij dit keer ook alle regionale media hadden benaderd, ook dit weer onder uw aandacht brengen.

Hartelijke groet namens de diaconie

Annette Horsman

Zoals ook op het Collecterooster van de Diaconie is aangegeven, wordt er in de weken voor Pasen in de 40-dagen aktie voor diverse doelen gecollecteerd.

Het  BEL-thema is " BAMBOE MEER DAN EEN PLANT"

Een van de projectn: Een bamboeplantage voor Sheini in Ghana.

In samenwerking met de stichting Barbaruga hopen de BEL kerken een bamboeplantage van 4 hectare aan te kunnen leggen bij het dorp Sheini, een afgelegen nederzetting in het noordoosten van Ghana. Bamboe houdt het regenwater vast, je kunt er stevige en solide hutten mee bouwen, het levert ook bouwmateriaal voor een schooltje en er kunnen zelfs fietsen van gemaakt worden.

Bamboe kan dit afgelegen dorp zelfvoorzienend maken maar ook uit het isolement halen.

Mozes staat dit jaar centraal bij het Basaal Bijbellezen. Mozes zet de toon van de Joods-Christelijke traditie. Kerngedachte in deze traditie is: gelover heeft met vrijheid te maken. Niet de vrijheid om maar te kunnen doen wat je wilt. Centraal in het leven van Mozes staat de Tien Woorden, die je mag zien als richtingwijzers naar het goede leven in vrijheid.

Op drie avonden lezen we de verhalen over deze grote Bijbelse figuur.

Woensdag 7, 14 en 21 maart, 19.30 - 21.30 uur,
Basaal Bijbellezen in de Johanneskerk Naarderstraat  Laren,
spreker Job de Bruijn.
Dit is een BEL activiteit*

Voor de vergadering van 18 januari jl. waren de ouderlingen met beperkte taak (zij hebben alleen een taak in de eredienst) uitgenodigd. Enerzijds om feeling te houden met de kerkenraad in het algemeen, anderzijds om het eerste halfjaar te evalueren. Het is goed om te horen dat zij hun taak graag en met plezier uitvoeren en zo de druk op de overige ouderlingen kunnen verlichten.

Uitvoerig is het plan van aanpak voor de PR en Communicatie in en vanuit onze gemeente besproken. Vanuit de wens om de Dorpskerk weer meer zichtbaar te maken, is verbetering en structurering van de PR en de communicatie noodzakelijk. Daarbij moeten de tot nu toe gebruikte middelen en de hedendaagse, waaronder de social media, tegen het licht worden gehouden.

Aandachtspunten zijn: wie we willen bereiken (eigen leden, jeugd, zustergemeenten, inwoners Blaricum), uitbreiden e-mailadressenbestand, herkenbare huisstijl, mogelijkheid van nieuwsbrief

Besloten is een communicatie-commissie in het leven te roepen die met de verbetering en structurering aan de slag gaat.

Natuurlijk hebben we nagepraat over het Kerstdiner, het Familiekerstfeest en de Volkskerstzang.

Het Kerstdiner was een groot succes, waarmee wij als Dorpskerk veel goodwill hebben kunnen kweken. De kerkenraad zal in de vergadering van juni besluiten of er een vervolg komt; dat is mede afhankelijk van de financiële evaluatie.

De ervaringen met het Familiekerstfeest waren erg positief. De deelname van kinderen van onze eigen gemeente was weliswaar gering, maar de belangstelling uit de gemeente (dus niet alleen ouders) was groot. Ook de voor de komende Kerst staat het Familiekerstfeest geprogrammeerd.

Over de Volkskerstzang zijn veel positieve reacties ontvangen. De avond is niet alleen bezocht door gemeenteleden, maar ook door veel mensen van buiten de Dorpskerk en zelfs van buiten Blaricum.

De kerkenraad heeft besloten ook dit jaar een Volkskerstzang op het programma te zetten en wel op zaterdag 22 december.

Het verheugt de kerkenraad de heer S.M.S. (Bas) Reitsma, Mathijssenhoutweg 12, 1261 CL Blaricum voor te kunnen dragen als diaken. Hij zal binnen de diaconie de functie van penningmeester op zich nemen.

In de diensten van 25 februari en 4 maart zal de voordracht worden afgekondigd, waarna, wanneer geen bezwaren tegen de voordracht worden ingebracht, bevestiging in het ambt in de dienst van 18 maart kan plaatsvinden.

Bram Veerman, voorzitter