Eerste editie Blaricum Music Festival in de Dorpskerk


Van 5 t/m 8 juli vindt voor de eerste keer het Blaricum Music Festival plaats.

De editie van 2018, gericht op met name klassieke muziek uitgevoerd door een keur aan internationale bekendheden, bestaat uit negen topconcerten, masterclasses door beroemde pedagogen en de eerste ooit in Nederland gehouden tentoonstelling over de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari, natuurlijk met een groot aantal topstukken uit zijn oeuvre.

De concerten vinden plaats in de Dorpskerk, de masterclasses in Société Wexxs en de tentoonstelling in Kunsthandel Studio 2000. De tuin van Achterom 1 wordt ingericht voor mensen die cateringarrangementen hebben besteld en in Achterom 1 wordt de infobalie en ticketshop gehuisvest. Naast de ingang van de Dorpskerk kunnen rond de concerten losse drankjes en hapjes worden gekocht.

Het openingsconcert “Boordevol romantiek” is op donderdag 5 juli om 20 uur. Cellist Claudio Bohórquez en pianist Péter Nagy laten zich tijdens dit feestelijk openingsconcert van hun meest romantische kant zien. Heerlijk zwijmelen met Brahms en Schumann. Op zaterdagmiddag 7 juli om 1 uur is er een “Koninklijk kinderconcert”. De kersverse Prinses Christina Concours winnaars Tim de Vries (viool) en Mischa van Tijn (piano) in een wervelend kinderconcert voor klein en groot. De noten vliegen je om de oren!

Het slotconcert “The Sound of Stradivari” volgt op zondagavond 8 juli om 9 uur. Een feestelijk verrassingsconcert opgebouwd rond de klank van meerdere Stradivari violen die tijdens het Blaricum Music Festival 2018 in Kunsthandel Studio 2000 te bewonderen waren. Een unieke kans om – met begeleidende uitleg van internationaal vioolexpert Florian Leonhard – de klank van deze topviolen met elkaar te vergelijken en meer over ze te weten te komen!

Voor de overige concerten een kaartverkoop, ga naar de website van het festival, www.blaricumfestival.com

Henk Aertsen (met dank aan Hei en Wei)